Wat is eigen risico zorgverzekering?

U vraagt zich af: Wat is eigen risico zorgverzekering?

Wat is eigen risico zorgverzekering? U bent als Nederlander verplicht voorzien te zijn van een basisverzekering zorg. Hierbij geld een door de overheid vastgesteld verplicht eigen risico. Dit betekent dat u de eerste zorgkosten die onder het vastgestelde eigen risico zorgverzekering vallen zelf moet bekostigen. De zorgverzekeraar zal dit met u verrekenen.
De hoogte van het verplicht eigen risico voor 2016 is voor elke volwassene €385 voor de zorgverzekering. Pas daarna betaalt je zorgverzekering de kosten. Voor zorgkosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

U bent gerechtigd om uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Indien dit het gevals is, kan uw zorgverzekeraar korting geven op uw maandelijks te betalen premie. Deze korting verschilt per zorgverzekeraar. Het verplicht eigen risico geldt alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.

Zorgverzekeringen vergelijken
Benieuwd of uw huidige zorgverzekeraar gunstig voor u is of dat een andere zorgverzekering beter bij uw wensen past? Dan kunt u hier de verschillende zorgverzekeringen vergelijken.

Close
Wij stellen het op prijs als u ons support
Door op 1 van de buttons te klikken, helpt u onze website beter te maken