Hoe kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten

Een zorgverzekering sluit je af voor een jaar, van 1 januari tot 31 december. U kunt dus 1 keer per jaar wisselen van zorgverzekering. Dit moet wel VOOR 1 januari van het nieuwe jaar geregeld zijn omdat de nieuwe verzekering vanaf 1 januari ingaat.

Opzeggen & afsluiten
Wilt u uw huidige zorgverzekering opzeggen, dient u dat normaliter schriftelijk te doen. Maar in enkele gevallen mag dit ook door een online formulier in te vullen of telefonisch. Op de website van de desbetreffende zorgverzekeraar kunt u meer informatie vinden over het opzeggen van uw verzekering. De opzegging moet uiterlijk VOOR 1 januari van het nieuwe jaar gedaan zijn, anders word de huidige verzekering met een jaar verlengd.

Omdat u in Nederland verplicht bent in het bezit te zijn van een zorgverzekering, dient u ook uw nieuwe zorgverzekering te regelen. Nadat de huidige zorgverzekering is opgezegd, kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe zorgverzekering moet VOOR 31 januari van het nieuwe jaar geregeld te zijn.

Overstappen
U kunt ook wisselen van zorgverzekeraar via een overstapservice. Dit is makkelijker en sneller dan handmatig opzeggen en afsluiten, omdat de nieuwe zorgverzekeraar de huidige zorgverzekering voor u opzegt. Overstappen moet voor 1 januari van het nieuwe jaar geregeld zijn, anders is de overstap niet geldig. Indien u word geweigerd bij de nieuwe zorgverzekeraar vanwege een medische selectie, dan word uw oude zorgverzekering alsnog opgezegd. U heeft dan tot 31 januari om een andere zorgverzekering af te sluiten. Enkele bekende overstapservices vind u hier

Close
Wij stellen het op prijs als u ons support
Door op 1 van de buttons te klikken, helpt u onze website beter te maken