Wie is sinterklaas?

De hamvraag van vandaag is: Wie is Sinterklaas?

Wie is Sinterklaas? | KortingsWijzerHeel lang geleden, rond 270 jaar na Christus werd Ninos Laos geboren in het plaatsje Pataras in Turkije. Hij was de zoon van een rijke koopman in klein Azië. Toen hij groot was, werd hij priester en later bisschop van Myra. Hij wilde dat de arme mensen (het volk) zouden winnen van de rijke mensen die aan de macht waren. Hij kreeg de naam Nicolaas dat is afgeleid van het Grieks:
Nike = winnen en Laos = Volk

Rond 345 na Christus is hij op 6 december gestorven.

Na zijn dood
Nicolaas was een gewone mens en hij deed veel goeds voor het volk. Daarom verklaarden zij hem na zijn dood heilig. Zijn naam werd veranderd in Sint-Nicolaas.

Hij werd begraven in Myra in Turkije. Echter rond 700 jaar later, in de 11e eeuw, veroverden de Mohammedanen Turkije. De Italianen hebben toen in 1087 zijn kist met botten gestolen. Zij hebben hem toen opnieuw begraven in de Italiaanse stat Bari. Omdat ze bij het stelen van de kist moesten vechten tegen de Mohammedanen, konden zij niet alles meenemen. In 1955 hebben mensen het eerste graf in Myra teruggevonden en daar lagen nog een paar botjes in. Deze hebben zij bewaard in een oud kistje in de plaats Antalya in Turkije.

Nu u hier toch bent kunt u ook even een kijkje nemen naar alle Sinterklaas korting

Close
Wij stellen het op prijs als u ons support
Door op 1 van de buttons te klikken, helpt u onze website beter te maken