Blue Monday: De meest deprimerende dag van het jaar

De maandag van de laatste volle week van januari staat ook wel bekend als Blue Monday, ofwel Deprimaandag of blauwe maandag.

Blue Monday Blauwe Maandag Deprimaandag | KortingsWijzerDe dag waarop de meesten van ons zich somber, droevig of verdrietig voelen. En nee, dat heeft niks te maken met een PreMenstrueel Syndroom, want mannen kunnen deze dag ook zo aanvoelen. Dit kan te maken hebben dat de gezelligheid van de feestdagen met de Noorderzon verdwenen is, de goede voornemens van het nieuwe jaar niet zo uitpakken als gewenst, de blauwe enveloppen weer te verwachten zijn en omdat de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn deze dagen nog donker en is de maandag voor de meesten onder ons ook nog eens de eerste dag van de nieuwe werkweek.

De uitvinder van deze zwarte dag schuilt onder de naam van Cliff Arnall (een Britse psycholoog). Hij heeft in 2005 een wetenschappelijke formule bedacht, waaruit zou blijken dat Blue Monday een dag is die niet veel fijns met zich meebrengt.

Om jou goed de dag door te laten komen, Geven wij naast de speciale Blue Monday winkelkortingen wat tips & tricks:

• Tips om Blue Monday te overleven

Boeken over Blauwe Maandag

Waarom-is-een-Blauwe-Maandag-blauw---Heidi-Aalbrecht Blauwe-Maandag-op-aarde---Max-Dendermonde Blauwe-Maandag---Nicci-French Blauwe-Maandag---Marian-Hoefnagel
Blauwe-Maandagen---Arnon-Grunberg
Close
Wij stellen het op prijs als u ons support
Door op 1 van de buttons te klikken, helpt u onze website beter te maken